מוכר שטעה והציע מחיר נמוך

שאלה:

שלום רציתי לברר בנושא צרכנות על פי ההלכה, נכנסתי לחנות ושאלתי מחיר של ספה המוכר והמנהל לא הכירו את המוצר ולא כל כך ידעו לספק פרטים אבל אמרו לי מחיר מסוים, התלבטתי וחשבתי ופתאום המנהל גילה שהספה עם כפתור חשמלי והודיע לי שהמחיר גבוה יותר, מה הדין במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה,

המנהל והמוכר טעו במחיר וזכותם לבטל את מה שאמרו בתחילה ולדרוש מחיר גבוה יותר.

מעבר לכך, גם אם מכרו את המוצר ללקוח והלקוח עשה קניין, זכותם לבטל את העסקה, בטענה שהייתה טעות במחיר – אם הטעות הייתה יותר מ17% מהמחיר הנכון. טעות כזו נחשב לאונאה – שהמוכר התאנה, ויכול לבטל את המקח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכז.