קבלת צדקה מאדם שאינו שומר שבת

שאלה:

שלום וברכה מה הדין על אברך שחי קצת בדוחק ויש לו קרוב משפחה שהוא מחלל שבת ואינו שומר תורה ומצוות ורוצה לשלם לילדים של האברך הנ׳׳ל את שכר הארוחות של הילדים שלו שלוקחים בבית הספר וזה בתשלום והקרוב הנ׳׳ל רוצה לשלם בשביל על שנת הלימודים. האם מותר? בברכה

תשובה:

שלום רב,

אפשר לקבל ולהודות לו על נדיבותו. זה שאותו אדם מחלל שבת אינו הופך את כספו לממון שאינו כשר, כסף שאינו כשר הוא כסף שהושג בדרכים הנוגדות את ההלכה. וראה עוד כאן. גם בנוגע לכסף שהושג בבירור על ידי חילול שבת, אין לאסור לאנשים אחרים להנות ממנו [אחרי שבת בודאי מותר לאחרים, וגם בשבת עצמה מותר כיון שלא נעשתה כל יצירה בגוף הכסף אלא שבא לידו בשבת].