פריטת דולרים מעל השער הקבוע – ריבית

שאלה:

אם יש לי 50 אלף דולר ואני זקוק לקנות דירה. אבא שלי אמר שבגלל ששער ההמרה של הדולר נמוך (3.45 שח לדולר) אז הוא ימיר לי מעצמו לסכום של שקלים בשער של 4 שח לדולר בתנאי שאת הדולרים אני אשאיר לו והוא ימיר אותם מתי שהוא ירצה בעתיד באיזה שער שהוא רוצה. האם יש כאן בעיה של ריבית? מה עושים על מנת למנוע איסור כלשהו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אביך קונה ממך את הדולרים, והדולרים יהיו שייכים לו, אין כאן הלוואה אלא מכירה עם תשלום מיידי, ולכן אין כן שום צד של ריבית.

אם האבא מלווה את הסכום, ולא קונה את דולרים עכשיו, יש כאן הלוואה עם צד של ריבית, ולכן יש לערוך היתר עסקה.

בהצלחה.