עלייה לקבר בשנה שראשונה שנה מעוברת

שאלה:

חמתי ז"ל נפטרה ביום כ באדר א התשע"ט. מתי יש לעלות לבית העלמין ל 11 חודש ולשנה ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהשנה מעוברת, מנהג הספרדים שעיקר העלייה לקבר היא בי"ב חודש שזה בכ' בשבט. מלבד זאת אם יש לכם זמן ראוי אם יכולים לעלות לקבר גם בכ' באדר שזה יום השנה לפטירתה. יש מנהג אצל הספרדים שלא ידוע כל כך מקורו, לעלות ב11 חודש שזה כ' בטבת, אבל העיקר הוא כאמור בכ' בשבט.

בשורות טובות.