כפיה לתשלום במזומן ולא בתלומים

שאלה:

שלום עבדתי בישיבה לפני שבע שנים במשך חודשיים וחייבים לי על העבודה סכום של 35,000 ש"ח אני מתקשר כל הזמן למנהל כבר שבע שנים והוא מתחמק מהתשלום כעת לאחר שהתחלתי לאיים עליו שאני יזמין אותי לד"ת הוא התחיל לבקש ממני פריסת תשלומים אני אינני מסכים בשום פנים ואופן לפריסת תשלומים מאחר שאני סובכתי לפני שנה בסכום משמעותי, והסכום הזה בהחלט יעזור לי ואני ממש חייב את זה האם יש מצב לתובעו לדין תורה כדי שלא יתחמק וישלם את כל הסכום במלואו?

תשובה:

שלום וברכה,

בהחלט אתה יכול לתבוע אותו לבית דין כדי שישלם לך את המגיע לך. אלא שלא ברור שיהיה תועלת בתביעה, מאחר ומסתבר שהוא יטען שאין לו כסף לשלם בתשלום אחד, ורוצה לשלם בתשלומים, ואם לא תצליח להוכיח שיש לו את הכל מזומן, ובית הדין יקבלו את טענתו וירו לו לשלם בפריסת תשלומים.

בהצלחה.