האם יש חובה לשמח תוכי בודד?

שאלה:

שלום וברכה, בבית אצלנו מגדלים תוכי והוא מאוד דורש תשומת לב ושיהיו איתו. עכשיו, בני הבית הולכים במהלך היום והלילה לכל מיני עיסוקים שלהם , ואז כאשר התוכי נשאר לבד הוא צועק, משמיע קולות ממש הרבה זמן ונראה שהוא סובל מהבדידות (אולי זה צורך נפשי שלו). אני דברתי והזהרתי על צער בעלי חיים ושנראה שזה גם כאשר משאירים אותו לבד! , ואמרתי למכור איתו, ובכל זאת ממשיכים להשאיר אותו בבית! השאלה , האם כשאני בבית, והוא צועק ומשמיע קולות, האם אני יכול להתעלם ממנו, מהסבל שלו, בטענה שזה על הצוואר שלהם, אחריות שלהם! שהבעלים יטפלו בו! אני לא רוצה לקחת אחריות עליו , האם זה נכון? כי זה פשוט מטרד, סבל, כל הליכה אליו ומפריע לסדר היום ולהתקדם בדברים אחרים! תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אין עליך חיוב לשעשע את התוכי הזה, אינני יודע הוא מצטער בבדידותו או לא, אבל בכל מקרה לא אתה מצער אותו ואין חיוב ללכת ולדאוג לגרום שמחה לבעליחיים, זה אינו נכלל באיסור צער בעלי חיים. אם יש לך זמן תוכל לשמח יהודים שבורי לב זה חשוב יותר.

ערב טוב.