ביזוי תלמיד חכם

שאלה:

שלום אם במקום העבודה שניי אנשים דיברו גנאי על רב גדול שנפטר…אמרו שהוא היה מושחת חס ושלום ואני לא הייתי חלק מהשיחה,פשוט עברתי ליד…האם היה עלי למחות?

תשובה:

חז"ל כבר אמרו כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע, התוכחה רק גורמת במצב כזה שהם "ישכנעו" אותך למה אכן האמת כדבריהם… אמנם יש חובה למחות כדי שלא יראה שניחא לך בכך, אבל אם רק עברת שם ולא היית חייב לשמוע, אין בזה בזיון וטוב נהגת שלא מחית.

בשורות טובות