אבלות ושבעה לעגונה על בעלה סרבן הגט

שאלה:

מה ההלכה במידה ובעל היה סרבן גט ועיגן את אשתו למשך שנות סבל רבים ואזי הוא נפטר. האם האלמנה חייבת להתאבל עליו כשלמעשה היא בעצם שמחה על כך שהיא נפטרה מעונשו של זה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלמעשה היא אשתו כל דיני האבלות עליה ולא משנה מה תחושותיה כלפיו.

שיהיו תמיד רק שמחות ולא עגמות נפש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעתי יש חילוק רב מדברי הים של שלמה הידועים, ואולי באמת הרב המשיב שם לא חידד בדיוק. כאשר מדובר בגבר שבעצם בידו לגרש את אשתו, יש מושג שעל ידי עצם זה שנתן עיניו לגרשה בטלים חלק משיעבודיהם זה לזו, כדוגמתו מירושה, מה שאין כן באשה.