צידה בשבת

שאלה:

כשחתולה היתה בבית הכנסת הבריחו אותה החוצה וברחה דרך החלון על אדן המזגן מחוץ לבית הכנסת, והסתפקתי האם מותר לסגור את החלון מבפנים ? מצד אחד, היא לא יכולה לברוח שם לשום מקום ואם כך כשאסגור את החלון הרי זה צידה, ומאידך כשאפתח את החלון לא אצוד אותה בקלות, כיון שאדן המזגן הוא גדול. בקיצור, היא מבחינתה ניצודה, ואין לה אפשרות בריחה, אבל כשאפתח את החלון מבחינתי היא לא ניצודית

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש בזה איסור צידה, שכן כמה שהמזגן יהיה רחב עדיין ניתן לתפוס שם חתול בשחייה אחת… כמו כן באופן כזה יש ממש צער בעלי חיים, אי אפשר להשאיר אותה לילל שם על המזגן בלי אפשרות ללכת לשום מקום…