נטילת ידיים בבוקר

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב, שאלתי היא כזו: כשאני קם בבוקר אני לא ישר הולך ליטול ידיים אלא אני מתארגן, מתלבש, עושה את הצרכים שלי ולאחר שאני עושה את הצרכים אני נוטל ידיים ומברך 'אשר יצר' ואז אני מניח תפילין. האם זה בסדר? הידיים שלי ניקיות מטומאה כשאני מניח? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ההנהגה שלך אינה מדוייקת, שכן כאשר קמים בבוקר יש רוח טומאה על הידים ולכן דבר ראשון נוטלים ידים שש פעמים להסיר רוח טומאה, אחר כך מתלבשים והולכים לשירותים ואז שוב נוטלים ידים שלאחר שירותים ועל נטילה זו מברכים את הברכה של על נטילת ידים ואשר יצר, ואז מניחים תפילין וכו'.

ברכה ןהצלחה.