לתרומות לחץ כאן

כיצד מתפללים תפילת תשלומין

שאלה:

שלום מתי עושים תפילת תשלומין? האם מיד כשמסיימים תפילה בלחש מתפללים שוב (ואז מפסידים חזרת הש"ץ) או לאחר סיום התפילה? השאלה היא גם לגבי שחרית ומנחה, וגם לגבי מעריב (שיש עלינו וברכו בסוף) תודה

תשובה:

שלום וברכה

אכן שאלה נכונה ונפרט את הדינים בענין זה:

ההלכה היא שיש לומר אשרי קודם תפילת התשלומין כדי לעמוד לתפילה מתוך דברי תורה, למעט תפילת ערבית שאין אומרים בהאשרי [גם כאשר משלימים בה מנחה]. כמו כן, אין להפסיד חזרת הש"ץ וקדושה לצורך תפילת התשלומין. לכן: אם משלים בשחרית תפילת ערבית, ימתין עד אחר נפילת אפיים ויאמר אשרי עם הציבור, ואז יתפלל תשלומין, ולפי המקובלים, ימתין עד לאחר קדיש תתקבל ועלינו. וכן במנחה ימתין עד לאחר נפילת אפיים.

כאשר הש"ץ מכוין להוציאו ידי חובה בחזרת הש"ץ זה יכול להועיל במקום תפילת ערבית שלא התפלל, אבל אין להשלים כך שחרית בתפילת מנחה [כי חובת ערבית קלה משחרית והקלו בה כך]. ויש שנמנעו מכך מכל וכל על פי סוד.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' קח ס"ק ד, יא-יב, יד, ובכף החיים שם ס"ק י.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום

    האם תפילת התשלומין חייבת להיות מיד אחרי התפילה או שאפשר לאחר מכן כשמגיע הביתה (לא כיוון ששכח, אלא לא רצה לעכב את הגבאי וכדומה) ואם התעכב עוד קצת בבית, יכול עדיין להתפלל?

    והאם יש נפקא מינא אם עושה תנאי שזאת תפילת נדבה כשהוא בספק אם רשאי לתשלומין מלכתחילה?

    תודה

  2. לכתחילה יש להסמיכה מיד, לאחר שהמתין כדי הילוך ד' אמות או אמר אשרי ביניהן, ויש אומרים שזה גם לעיכובא, להלכה בדיעבד אפשר כל זמן שהוא בזמן התפילה הסמוכה לה, כלומר בשחרית עד חצות מנחה עד השקיעה וכו', אבל לכתחילה אין לחכות הביתה. ראה משנה ברורה קח, טו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל