חיוב תשלומי ארנונה

שאלה:

שלום לרב המדינה הוציאה חוק שמחייב את הרשות לעשות סקר נכסים. מדידה של כל הנכסים בעיר להסדר גביית הארנונה לכלל התושבים בעיר… סאת אומרת שאם יש תושב שבנה חריגה ועד היום לא שילם עליה ארנונה, לאחר המדידה הוא יתחיל לשלם… בבית של ההורים שלי יש קומה תחת הבית, ללא חלונות… השטח לא מחושב בארנונה… (כנראה זה שבנה את הבית עשה קומבינה בעת קבלת האישורים ועד היום זה לא נחשב כשטח המשולם בארנונה… השאלה: אני רוצה לסגור את הפתח היחיד של הקימה הזו בבלוקים לפני ביצוע המדידה על מנת שהשטח לא עחושב בארנונה… האם זה אפשרי? הרי לא גזלתי שום דבר… זה לא מפריע לאף אחד… אין שום הזק לשום אדם… באופן כללי אני יודע שצריך סדר במדינה וכו' אבל אני פחות מתייחס לחוק ולמלכות.. אני רוצה לדעת מה "ההלכה היבשה" בנושא תודה

תשובה:

שלום וברכה,

תשלומי ארנונה דינו ככל תשלומי מיסים. וכאשר אתה מרחיב את הבית, לפי חוק המדינה חל עליך חובת מיסים. ונחלקו הפוסקים מה תוקפה של מדינת ישראל לגבי דינא דמלכואת דינא – האם בכוחם לחייב תשלומי מיסים, ואדם שמתחמק ולא משלם האם עובר בגזל או לא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בספר פתחי חושן חלק גניבה פרק א הערה ד.