לברך "המוציא" על בשר בדעבד?

שאלה:

שלום להרב, שאלה: השמעתם כזה דבר, לברך "המוציא" על בשר צלוי ולא להצריך ברכה "שהכל" בדעבד כיון שיש פסוק בנ"ך המתיחס לכל מינה מאכלים בלשון "לחם" ? ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שזה לא מועיל, ומה שמצינו בתנ"ך שסעודה נקראת לחם הוא משום שעיקרה תמיד על הלחם, ולא בגלל שגם בשר נקרא לחם. ובכל מקרה לשון תורה לחוד ולשון חכמים לחוד ואין קשר בין נוסחאות חז"ל לפסוקי התנ"ך.