חברת שמירה בשבת

שאלה:

בוקר טוב, אני גר בבנין רב קומות שנמצא במתחם של בנינים נוספים(בהדר גנים), רבי קומות. ליד הבניינים ישנה גינה ציבורית. בשבתות לצערי מתאספים שם בני נוער רבים ומבלים שם עד השעות הקטנות של הלילה, נכנסים לחניון של הבנין שלנו וגורמים לנזקים ועושים מעשים שלא יעשו (שתיה וכד'). חברי הועד החליטו לעשות מעשה ולשכור את שירותיה של חברת שמירה המעסיקה גויים לצורך ביצוע המשימה הנ"ל. הגוי שוהה שם במהלך הלילה, מגיע עם רכב ובכוונה מעמיד אותו כדי להבריח את אותם בני נוער, שאלתי היא האם הדבר מותר בשבת קודש? האם אין זה כשכיר יום הפועל בשליחות הבנין? במידה והדבר אסור ואתנגד לו ולא ישמע קולי, מה עלי לעשות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאם הגוי יכול להגיע ברגל ולעשות את עבודתו בלי צורך בחילול שבת, אלא שנוח לו יותר לעשות זאת באופן זה, לא נחשב הדבר כהנאה ממעשה שבת או כשכיר יום לעשות מלאכה האסורה בשבת, אבל אם אינו יכול להגיע רגלית, ובהכרח מדובר ששוכרים אותו לעשות מלאכה בשבת, אכן יש כאן בעיה. אם תתנגד ולא שימעו לקולך אין לך עסק עם זה, הוא לא שכיר שלך כאשר אתה מתנגד, אף שבפועל משתמשים בכסף שנתת לועד הבית לצורך תשלום שכרו. הוא שכיר של הועד השוכר אותו ופועל מדעת עצמו.