ברכה על עוגיות חשיש

שאלה:

שלום וברכה! האם מברכים על עוגיות שיש בהם חשיש, או לא מטעם דבר האסור כמבואר בשו"ע או"ח קצו א? תודה רבה!

תשובה:

אני מניח שאכילת עוגיה אחת אינה מסכנת את האדם, כך שלא ניתן להחשיב זאת כדבר האסור, ויש לברך.

כמובן אין לאכול עוגיות כאלו בשום אופן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם זה אסור לשימוש כמבואר באגרות משה יו"ד ח"ג לה (ולשונו שם: "איסור חמור"), למה מברכים? לכאורה זה צריך להיות כמי שאוכל טבל וכדומה שאין מברכים עליו.
    תודה רבה!

  2. אינני בקי בהשפעה של הדבר, אבל אם אכילת עוגיה אחת או אפילו נגיסה אחת, אין בה סכנה וגם לא טמטום הגוף, אזי אותה נגיסה קלה ראשונה אינה גוף האיסור, אז איך יאכל ללא ברכה?

  3. צריך לברר כמה זה מזיק ומה יש בכזית עוגה, עוד לא יצא לי לטעום מהמאכל הזה… כך שאינני יודע להכריע באמת מעניין.

  4. אינני בקי בסמים, עם כל הכבוד… אבל מסברא נראה לי שכמות מזערית של סם קל אינה סכנה. כמובן יש להמנע מכל וכל ולהתרחק מהדבר הזה כמו מאש, אבל להמנע מברכה אינני יודע…