שליחות לדבר עבירה

שאלה:

לכבוד הרב החשוב לגבי המושג שאין שליחות לדבר עבירה האם לכול עבירה ומה הדין לח"ו לרצח? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין שליחות לדבר עברה, ולכן השולח את חברו לעשות עברה, השליח חייב על מעשיו. מלבד מטביחה ומכירה של גנב ובמעילה שהתורה ריבתה שבדברים אלו יש שליח לדבר עברה, והשולח את חברו לרצוח, נחלקו בגמרא האם יש שליח על הרציחה והרציחה מתייחסת למשלח או לשליח.

בהצלחה.

מקורות:

אין שליח לדבר עברה – ראה שו"ע חו"מ סימן קפב ובסמ"ע שם ס"ק ב.

שליח על רציחה וכל דיני שליח לדבר עברה – ראה גמרא קידושין דף מב ע"ב – מג ע"א.