שינה במיטה אחת בימי נידה

שאלה:

שלום, הבנתי שאישה בנידה יש לישון בשתי מיטות שונות, בעבר לא היינו שומרים ויש לנו כרגע מזרון אחד משותף. יש צורך לקנות עכשיו שתי מיטות לזמן שהאישה בנידה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט. בזמן שהאשה נדה אין לישון יחד על מזרן אחד, חכמים ירדו לנפשו של אדם, וידעו שאם לא ננהג מנהגי הרחקה מסוימים בימי הנידה, יש סיכוי גדול שחלילה נכשל, ולכן נתנו כל מיני כללים ברוחב דעתם, שיסייעו לנו בזה ויגרמו קושי בקיום צער ועוגמת נפש, וחשוב מאוד לקיים מצותם. לכן זוגות דתיים יש להם מה שנקרא מיטה יהודית, כלומר שתי מיטות שבימי טהרה ניתן להצמידן יחד.

יום נעים ומוצלח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. זו בעיה, כיון שאסור לישן באותה המיטה גם אם יש חציצה באמצע. כך מפורש בתשב”ץ ח”ג סי’ מב, שהוא מקור איסור זה. אין לי כל כך פתרון, אא"כ יש לכם חדר גדול, ואז ניתן לקנות מיטה אחת נוספת שם אתה ישן בימי טהרה ואשתך במיטה הגדולה והנוחה…, ובמיטה הגדולה שניכם יחד רק בימי טהרה.

  2. בהצלחה רבה! אשריך! אני עוקב כל הזמן אחרי העבודה הפנימית שלך והיא מדהימה! אין לי ספק שמעשיך מעוררים רעש גדול בשמים, ויעוררו עליך הרבה חסד ושפע ברכה והצלחה בכל בעז"ה.

  3. תודה רבה!הדברים שלך מחזקים אותי מאוד!
    דרך אגב האם מותר לי למכור את המזרון הזוגי?או אסור -כי בכך אני מחטיא אחרים?