עובד שעושה עבודה כפולה כדי שחברו ינוח

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לשאול לגביי מקום העבודה אני עובד בשדה התעופה כסבל המעמיס מזוודות בשעה שאנחנו יוצאים למטוס בטופס רשומים 6 עובדים אבל בן העובדים יש הסכמה שלושה יוצאים למטוס ושלושה ישנים האם יש פה עניין של גזל עם המנהלים שלחו בטופס שישה עובדים

תשובה:

שלום וברכה,

יש מקרים שהמעסיק שולח ששה עובדים כדי שיעבדו עבודה מסוימת, והמעסיק מעריך שלעבודה כזו צריך ששה עובדים. במקרה כזה אם השלושה עובדים כפול ומצליחים לעשות עבודה של ששה עובדים, מותר לעשות זאת. אבל אם מטרת המעסיק להעמיד ששה עובדים כדי שיהיו בשטח ששה עובדים ויהיו תמיד עובדים זמינים, ובשלושה עובדים יש פעמים חוסר זמינות של העובדים, אסור.

כדאי לשאול את המעסיק כדי לצאת מידי כל חשש.

בהצלחה.