ספק כתם

שאלה:

שלום בלא קשר לכל הספיקות שהיה לי מקודם האם כשיש לאדם ספק "אמיתי" למשל ראה משהו אדום ומסופק אם זה דם וכדו' על הנייר שקינח את עצמו אחר תשמיש או על האבר ממש.. שלוש או יותר פעמים ברציפות האם צריך לחשוש לחזקה רואה דם מחמת תשמיש או חזקה הוא רק כשרואה בוודאי דם? (אני לא שואל לגבי כל פעם אם צריך לחשוש לנדה)

תשובה:

ברור שחזקה היא רק באופן שרואה בבירור דם. אבל אין מקום לספקות אם אתה רואה משהו ואינך בטוח מה הוא, במקום לזרוק תשמור לבוקר ותראה לרב.