חלום על נפטר שקונה ממתקים

שאלה:

כבוד הרב, בוקר טוב. אבי ז"ל נפטר לפני 9 חודשים. חלמתי שפגשתי אותו בתל אביב עומד מול חנות ממתקים וקונה ממתק מיוחד הוא היה לבוש בחליפה עם מקל ביד. שאלתי אותו אך הגיע לתל אביב (אנחנו גרים ברעננה) אמר שזה לא פעם הראשונה שלו. אמרתי לו שיחכה אני אחזיר אותו. אודה לפיענוח . שבוע טוב

תשובה:

החלום הזה בא לרמז לנו, שההורים בשמים לא די להם בזכויות שאספו כאן בעולם הזה, הם תמיד זקוקים לעוד עילוי נשמה ועוד מתוקים, ואת זה רק אנחנו יכולים לספק להם, כי הם כבר לא יכולים לאגור זכויות, כאשר הצאצאים מתחזקים באיזו מצוה או מרבים בקביעות עיתים לתורה לומדים משניות לעילוי נשמתם ועוד, כל מעשה כזה הוא זכות גדולה בשבילם. חז"ל אמרו ברא כרעא דאבוה, כלומר הבן הוא רגלי אביו שיכול להוליכו ממקום למקום ולהעלותו למעלה עליונה, וזה הרמז שיש בכך שאתה תחזיר אותו…

עשה דברים טובים לעילוי נשמתו ותגרום לו נחת רוח גדולה.

בשורות טובות.