דמי שכ"ד לשוכר שנשאר חודש נוסף

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א השכרנו דירה מועד הסיום היה ב15.10.2019 הדיירים יצאו ב1.9.2019 אבל הדירה פונתה סופית ב7.11.2019 ועד עתה לא סיימו לנקות ולהחליף כיור שבור . השכנים השתמשו בדירה בחגים והעבירו 700 ש"ח כמחוה האם נוכל לבקש מאת השוכרים דמי שכירות עד ל15.11.2019 בהפחתת הסכום שהשכנים העבירו?

תשובה:

שלום וברכה,

הדיירים צריכים לשלם עד מועד הסיום – 15.10 – גם אם הם עזבו את הדירה לפני מועד הסיום, מאחר וכך נחתם בחוזה.

אחר מועד הסיום אם עדיין המשיכו לדור בבית, או שהשאירו את כל המטלטלים בדירה, ולא היה ניתן להשכירה לאחרים – חייבים לשלם עד הזמן שפינו את הדירה בפועל.

השוכרים שהשאירו דירה לא נקייה, וכיור שבור, לא מחייב לשלם עבור הזמן הזה שכ"ד. ויש לגבות מהם תשלום עבור ניקוי ותיקון המושכר.

יש להפחית לשוכרים את דמי השכירות שהשכירו לשכנים בחגים – 700 ש"ח.

בהצלחה.

מקורות:

אם הדירה הושכרה לחגים בזמן החגים, יש להפחית את השכר מהשוכרים, כדעת הקצות סימן שטז, ודלא כדעת הסמ"ע שם.