ביטול הוראת קבע למקווה – נדרי צדקה

שאלה:

שלום הרב, אם דרך האפליקציה של הבנק שלי התחלתי לתרום הוראת קבע חודשית למקווה מסוים ל36 חודשים אבל אחרי שבוע התחרטתי וביטלתי את ההוראת קבע, זה מותר? כמדומה לי גם אמרתי בלי נדר לפני שעשיתי את ההוראת קבע.

תשובה:

שלום וברכה

אם הנתינה היתה בלי נדר אין בעיה, אבל אם לא אמרת בפירוש שיהיה בלי נדר אזי אין לבטלן בלא התרת נדרים בפני שלושה עם פתח – נימוק לביטול, ונדרי צדקה אין מבטלין אלא מדוחק. זה נדר כיון שמדובר בסכום קצוב שקיבלת על עצמך וודאי היה בדעתך להשלים את התרומה כפי שהתחייבת.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם אני אשלם את הסכום אבל ללא ההוראת קבע?
    פשוט אשלם את הסכום שנקבע.. פשוט ללא ההוראת קבע
    אז עדיין צריך התרה ? או שחייב את ההוראת קבע החודשית