אבלות בשנה הראשונה

שאלה:

אבי נפטר בי"ז שבט תשע"ט מתי אפסיק לומר קדיש כמו כן בגלל שנה מעוברת כמה אזכרות צריך לעשות ?

תשובה:

גמר הקדיש למנהג בני אשכנז הוא בסוף י"א חודש – י"ז כסלו, ולמנהג בני ספרד מפסיקים שבוע ומתחילים שוב עד י"ז טבת. לגבי האזכרה, בקרב בני אשכנז יש בזה מנהגים חלוקים והדעה הרווחת היא לעשות בי"ז בשבט, בני ספרד יעשו בי"ז בטבת, והמחמיר לעשות גם בי"ז בשבט תבוא עליו ברכה כמבואר בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא. האזכרה של ה11 חודש שנהגו בה ספרדים אין לה מקור ברור וגם אם תבחרו לעשותה היא לא במקום זו של ה12 חודש שהיא העיקר.

בשורות טובות.