שימוש באותו כלי לחימום כלי בשרי וכלי חלבי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1. יש לנו פינג'ן שבו אנו משתמשים בשבת כדי למלא בו מים רותחים מהמיחם ולשים בתוכו בקבוק חלב לתינוקת כדי לחמם.
האם מותר לחמם באותו פינג' ן במים רותחים צנצנת סגורה שהיא בשרית שיש בה כרגע מאכל פרווה?

2. במידה ועשו כן כבר ואסור היה לעשות זאת,
מה דין הפינג'ן?
מהו דין בקבוקי הפלסטיק החלביים?
מהו דין צנצנת הזכוכית הבשרית?

(אשכנזים)
תודה רבה כבוד הרב,

תשובה:

שלום וברכה

אין לעשות זאת, כי הפינג'אן הוא בעצם חלבי. במידה ועשו זאת, כיון שאני מניח שהכלי הבשרי אינו בן יומו, כלומר לא היה בו בשר רותח ב24 שעות האחרונות, הפינג'אן והבקבוקים כשרים, והצינצנת מעיקר הדין כשרה [כיון שהבקבוק החלבי שהיה שם לפני כן בתוך 24 שעות מן הסתם לא היה מלוכלך מבחוץ ואם כן זה בטל בשישים, ומה שבולע מבחוץ אינו אוסר בדיעבד את הצינצנת]. תמתינו איתה 24 שעות ותנקו אותה היטב. להבא אין לעשות זאת.