לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

משודך ומשודכת – פגישות בתקופת האירוסין

שאלה:

שלום כבוד הרבנים אשאל אתכם שאלה דומה כמה זמן ראוי ונכון על פי ההלכה למשודך לצאת עם המשודכת לפני החתונה?

תשובה:

שלום וברכה

קשה לתת בזה כללים ברורים, יש קהילות שנהגו שלא להפגש כלל בתקופת האירוסין, כך אצל קהילות חסידיות שונות, אולם המנהג הרווח שכן נפגשים, ולפי הצורך הענין והמנהג, יש שנהגו להפגש פעם בשבוע ויש פעם בשלושה שבועות, יש שלא נהגו בזה הגבלה מיוחדת, העיקר הוא רק לדעת לשמור על הסייגדים שצריך כדי שח"ו לא יבואו לידי קלות ראש יתירה וחשש נגיעה חלילה. כמו כן רצוי שלא להרבות בפגישות מידי, כי טבע הדברים שכאשר נפגשים מידי הרבה כבר מתחילים לדבר שטויות, אנשים חושבים שזה מועיל ליצירת הקירבה אבל לעשה לפעמים ההיפך הוא הנכון וערך בני הזוג יורד אחד בעיני השני כשמתחילים לראות שהדיבורים כבר אינם ברמה הכי הכי מרוב שיעמום וריבוי וכו' וזה עשוי להזיק.

לכן יש לנהוג בזה בחכמה וכל אחד יתייעץ עם רבותיו ספציפית לגבי טבעו וסגנונו זה גם תלוי במשך תקופת האירוסין ועוד פרטים.

שבוע טוב ומבורך.