קנה דירה עם חצר ללא טאבו

שאלה:

אדם קנה דירה עם חצר לא בטאבו שקיימת כך עשרות שנים ומגודרת לאחר שחתם חוזה ניגשו השכנים לקונה ואמרו לו שהם רוצים את החצר לעשות שם חניה מול הבית האם הם זכאים לכך

תשובה:

שלום וברכה,

על שאלה כזו יש לשמוע את הצדדים. אכתוב לך רק הלכות שקשורות לנושא מבלי לפסוק.

קונה שרכש דירה עם חצר והחצר לא רשומה על שם בעל הדירה, אלא על שם הרכוש המשותף, אם החזיק קונה ג' שנים, והשתמש שימוש פרטי – שסיפח את החצר עבורו, הרי היא שלו, גם אם אינו טוען שהחצר נקנתה, מאחר ואנו טוענים עבורו שמא המוכר קנה מהשנים את שטח החצר, ואחר ג' שנים שמשתמש נחשב חזקה עם טענה, והרי החצר שלו.

אמנם אם לא קנה את החצר, אלא הוא בעצמו כבש את החצר, לא מועיל לו ג' שנים אלא אם כן יטען שקנה את החצר מכל הדיירים וגם יחזיק ג' שנים.

אם קנה את החצר ואין לו ג' שנים בחצר. או שמחו בו דיירי הבניין, אין לו חזקה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פרטי הדין בשו"ע חו"מ סימן קמ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה לא תעזור חזקת המוכר שהיה שם הרבה שנים והלוקח לא ידע שהשכנים מתנגדים [לא כולם] ובאמת הם לא התנגדו למוכר תקופה ארוכה
    ומאידך גיסא לכאורה המוכר לא בא מחמת טענה