פירוש הביטוי קשה זיווגו של אדם

שאלה:

ב"ה שלום יש לי שאלה מה הכוונה במשפט "קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף" למה נותנים דוגמא הפוכה שקריעת ים סוף זה הפרדה וזיווג זה חיבור ההיפך מהפרדה . למה הזיווג הוא קשה מה הכוונה ומדוע דווקא הדוגמה הזו של ים סוף האם זה נכון שלפני שהאדם נולד יש לו 5 זיווגים אפשריים אם דוחה תמזל יש לו עוד 4 אפשרויות . שאלה נוספת האם מותר בשבת כשאני קוראת תהילים להקדיש אותם לעילוי נשמת מישהו או שבשבת מותר לקרוא רק תהילים רגיל

תשובה:

שלום וברכה

על הרעיון של קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף נאמרו אין ספור דרשות… ההבנה הפשוטה והאמיתית היא שהנס המשמעותי ביותר שהיה לנו בהיסטוריה, ההצלה הכי ניסית גלויה היתה קריעת ים סוף ולכן היא מהווה את שורש כל הניסים שהושפעו לאחריה.

זיווגו של אדם זה דבר שהוא נס גמור, שהרי גבר אשה כל כך שונים, ונצרף לכך את היותם שני אנשים שונים שגדלו אחרת ובעלי טבעיים שונים, והם צריכים לחיות יחד ולהיות ממש נשמה אחת, זהדבר שאינו טבעי אלא בורא עולם השריש אותו בטבע בצורה ניסית. אנחנו רגילים לכך וזה נראה לנו טבעי, אבל זה אחד מניסי הבריאה.

אינני מכיר את הרעיון של חמישה זיווגים להיפך, ארבעים יום קודם יצירת הולד בת קול מכרזת בת פלוני לפלוני.

מותר לומר תהילים בשבת לעילוי נשמה.

הצטרף לדיון

תגובה 1