טרחא דציבורא בגלילת המגילה

שאלה:

שלום וברכה נפסק: "מנהג כל ישראל שהקורא המגילה קורא ופושט כאגרת להראות הנס וכשיגמור חוזר וכורכה כולה ומברך". ושאלתי, כדי למנוע טרחא דציבורא שמחכים שהש"ץ יגלול הכל, האם אפשר שיברך הש"ץ מיד בסוף הקריאה ובינתים אדם אחר יגלול? אשמח למקור אם יש . ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין מקום לשאלה, כיון שהשומעים הרי גם יוצאים ידי חובה בברכה זו בשומע כעונה, ואדם השומע ברכה שהוא יוצא בה ידי חובתו, אסור לו לעסוק באמצע בשום דבר אחר, זו הלכה קבועה בכל הברכות.