הקפדה מריב לפני שנתיים

שאלה:

שלום כבוד הרב, לפני שנתיים רבתי עם בן אדם שעשה לי קטע ממש פוגע ומגעיל. באותו רגע ישר ניתקתי איתו קשר אבל לא לפני ש"החזרתי לו" כמה ימים לאחר מכן הרגשתי שמשהו בי נכבה בי.. עד היום בעצם אני לא יודע אם לקשר את זה לזה או לא לזה אבל אני מרגיש שיש הקפדה השאלה שלי היא, האם להתנצל על משהו שאני בעצם נפגעתי? האם יש הקפדה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של ההקפדה פחות חשוב עכשיו, מה שחשוב, זה שלא משנה מי התחיל, אם פגעת בבן אדם תתנצל, לא מסתובבים כך בעולם באופן שפגעת בבן אדם ולא פייסת, כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו, בכך שאתה מוחל ומפייס תזכה גם משמים לנחת ושמחה בכל התחומים.

חודש טוב.