יין שנתעלם מהעין

שאלה:

שלום, תעסוקתי במשרד עם הרבה אנשים שעוברים ושבים חלקים יהודים חלקים גויים(מוסלמים) ואין אני יודע אם חלקם נוצרים המשרד שייך לי רב האנשים יושבים במקומות מחוץ למשרדים במידה ואני פותח בקבוק יין ומשאיר אותו במשרד האם יש דין של יין שנתעלם מן העיין ואסור בשתיה ? בברכה, דוד

תשובה:

ביין אכן יש בעיה כמו בבשר שנתעלם מן העין, ראה שו"ע סי' קיח סעי' א, והיתר יש רק באופנים הרגילים, שתי חותמות או שמזהה היטב את הסימן שלו שלא ניתן לזייפו, או שהישראל נמצא שם כל הזמן יוצא ונכנס. הכי טוב שתקפיד על שתי חותמות.

חודש טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    שתי חותמות אם לדוגמא אני ממלא בקבוק קטן מפלסיק ביין הזה וסוגר עם הפקק חתיחת ניילון
    מניח את הבקבוק במקום מוסתר במשרד
    האם זה מספק ?

  2. כיון שזה חותם שמזדייף בנקל זו בעיה. צריך לעשות משהו משונה יותר שלא ישים לב אליו.
    שולחן ערוך יורה דעה הלכות יין נסך סימן קל
    כיצד הוא חותם בתוך חותם, סתם החבית בכלי שאינו מהודק כדרך שסותמין כל אדם, וטח בטיט, הרי זה חותם אחד. היה כלי מהודק, וטח עליו מלמעלה, הרי זה חותם בתוך חותם. וכן אם צר פי הנאד, הרי זה חותם אחד. הפך פי הנאד לתוכו וצר עליו, הרי זה חותם בתוך חותם. וכן כל שינוי שמשנה מדברים שאין דרך כל אדם, הרי הם כחותם אחד, והטיחה או הקשירה חותם שני.
    סעיף ה
    שני קשרים משונים הוי כשני חותמות.
    סעיף ו
    שתי אותיות הוי כשני חותמות. והדפוסים, אף על פי שיש בהם כמה אותיות, לא חשיבי אלא כחותם אחד, כיון שקובעין אותם בבת אחת. ובמקום שמצויים מומרים ועובדי כוכבים שיודעים לכתוב, אין כתב סימן אלא למי שמכיר הכתב.