טכנאי שגבה עבור ביקור למרות שלא תיקן

שאלה:

שלום רב הזמנתי טכנאי עקב בעיה במקרר, הגיע הטכנאי ולאחר בדיקה קבע שיש דליפת גז ואמר שכדאי לבדוק אם יש עדיין אחריות למקרר (עבר כשנתיים מאז הקניה) וגם אם אין אחריות עדיף שהחברה תתקן כי יש להם נסיון בזה למצוא את הדליפה, גבה 100₪ עבור הביקור והלך לו, למחרת בדקתי בחברה אם יש אחריות ואמרו לי שאין ותיקון עולה 900₪, התקשרתי לטכנאי הראשון ושאלתי אותו כמה הוא יקח עבור התיקון אמר לי 800₪ אבל אם החברה לוקחת 900 עדיף שהם יבצעו את התיקון. שאלתי היא האם אני יכול לתבוע מהטכנאי את ה 100₪ שגבה ולא תיקן?

תשובה:

שלום וברכה,

נהוג שטכנאי מקבל תשלום עבור ביקור. אלא שטכנאי שהוזמן לתקן ולא תיקן, לא מגיע לו כלום. אבל טכנאי שהוזמן כדי לאתר את הבעיה, או כדי לתת חוות דעת, מגיע לו שכר עבור הביקור.

במקרה שלך שהטכנאי אכן איתר לך את הבעיה, ומסכים גם לבוא לתקן, לא ניתן לדרוש ממנו את התשלום בחזרה – גם אם תחליט להזמין את החברה ולא את הטכנאי.

בהצלחה.