גיהוץ בראש חודש

שאלה:

בס"ד שלום וברכה נשים שנוהגות לא לכבס בראשי חודשים , גם לא מגהצות ? ברוך השם כיבסתי לפני ראש חודש אך אני צרחכה שיהיו לי בגדים מגוהצים לשבת , וכבר נכנס ראש חודש ? מותר לי לגהץ או לבקש מאימי שלא מקפידה על הנהגה זו ? חודש מבורך !!

תשובה:

שלום רב

הגיהוץ מותר בראש חודש ואינו בכלל המלאכות האסורות, וגם בחול המועד יש לסמוך ולהתיר זאת.

מקורות:

ראה אבני ישפה ח”ה סי’ עד שהגיהוץ שלנו אינו בכלל האיסור ואף בחול המועד מותר. וראה שם שמותר לגהץ אף שלא לצורך ראש חודש [בשונה מחול המועד שמותר רק לצורך המועד].