בא על נידה בשוגג

שאלה:

שלום הרב. אשתי בדכ יומים לפני הווסת רואה כתמים חומים על בגד שחור והבנתי שזה טהור. ושימשתי עם אשתי ובשעת התשמיש ראיתי שיוצא ממנה דם וישר פרשתי ממנה. אחרכ יתברר לי שהיה אסור לי לשמש עם אשתי. שאלתי היא מה באמת הדין. והאם עשיתי איסור ועברתי על כרת ה ירחם עלי. תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בכתם חום שאינו אוסר ל פי הכרעת רב, אין אמנם ממש איסור תשמיש, אבל החכם עיניו בראשו וכיון שיודעים ורואים שהולך להתחיל משהו פורשים. לכן, יש לדון אם זה נקרא אונס שפטור מכפרה. הטוב ביותר הוא לעשות במקרה כזה אם יש לך אפשרות, פדיון ארבעים יום תענית [רמ"א סו"ס קפה], נניח 25 ש"ח כנגד כל יום, אבל רק אם יש לך אפשרות, כי לא ברור לי שבאמת יש כאן פשיעה גמורה.

וכמובן לקבל מכאן ולהבא להזהר יותר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ציטוט: "ושימשתי עם אשתי ובשעת התשמיש ראיתי שיוצא ממנה דם וישר פרשתי ממנה". זה הרי היה איסור בפ"ע גם אם התשמיש עצמו היה בהיתר/באונס "זוהי מצות עשה שבנידה"