אבלות על גדולי ישראל

שאלה:

המחילה מכבוד הרבנים (והקוראים) אך לא כ"כ הצלחתי להבין את כל התפילות שלפני הפטירה והבכיות של אחרי כשמדובר אמנם בגדולי ישראל שאכן האיבדה היא קשה אך בספו של דבר הם האריכו ימים ושנים. וכי מה שציפו? שהם יחיו עד סוף האלף השישי? בסופו של דבר יש גזירה על כל האנושות בעקבות חטא עץ הדעת של "כי עפר אתה ואל עפר תשוב" ואצלם זה קרה לאחר שהגיעו לגבורות ולחלקם לאחר שהמשנה הגדירה אותם (במחילה) "כאילו מת ועבר מן העולם"!

תשובה:

שלום וברכה

זה שזה מוכרח המציאות אינו אומר שהחסר אינו כואב לנו… יש הרבה דברים שהם בטבע העולם ובכל זאת הם כואבים… אף אחד לא ציפה שהם יחיו לעולם, לא גורם ההפתעה הוא המצער אותנו… אלא שכאשר חווים חסר מצטערים בגינו. בפרט בגדולי ישראל שזו גם אבדה רוחנית והעולם כולו אחרת בלעדיהם.

ערב טוב.