נזקי קוצים ברשות רבים

שאלה:

שלום כבוד הרב, אבקש לשאול בבקשה: נעמדתי על המדרכה ברשות הרבים בכדי לשלוף קוצים שננעצו בסוליי'ת נעליי' לאחר שהלכתי בשדה הסמוך לפני כן. (מעין קוצים כדוריי'ם עם שפיצים). השתדלתי שלא יפלו מידי על המדרכה בכדי שלא חלילה יתגלל נזק על ידי אך כפרת עוונות אכן נפל מידי קוץ או שניי'ם והחלתי לסרוק את סביבתי על המדרכה לאתר אותו/אותם אך לא מצאתי. עם די צער המשכתי לדרכי אך המחשבות שיעלה מישהו עם אופנים על הקוץ ויגרם לו פנצ'ר לגלגל או שאפילו נזק גופני למישהו גרמו לי לחזור ולסרוק שוב את המקום, ובסיעתא דשמיא מצאתי שתי קוצים!. א. האם המצב שתארתי נחשב אונס או אונס גמור לפטור, כי מאוד קשה למצוא בין כל שביבי העץ והדומה להם קוץ או שניי'ם ? ב. האם אני יכול לתלות שאלו הקוצים שלי ולא של משהו אחר או שהרוח הביאתם, והכל בסדר מצידי? ג.להבא במצבים כאלו והדומים, האם יש עלי חובה לחפש את הנזק או שזה מוגזם? בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

טוב עשית שנזהרת שלא ייפלו קוצים לרשות הרבים. אך אם הקוצים נפלו באונס לרה"ר אין עליך חובה לפנותם.

לכתחילה עדיף לא להשליך את הקוצים לרה"ר, אמנם בדיעבד אם השלכת קוצים לרה"ר לא ברור שיש חובה לשוב ולאוספם, מאחר ולא מצוי שהקוצים יזיקו.

בהצלחה.

מקורות:

קוצים שנפלו באונס, דינו כמפקיר נזקיו לאחר נפילת אונס – שפטור.

הצטרף לדיון

תגובה 1