תפילין שימושא רבה

שאלה:

שלום וברכה , ברצוני לשאול שאלה בנושא תפילין ושאלתי היא כך: האם יוצאים ידיי חובת מצוות הנחת תפילין ( לעניין הנחת תפילין רש"י המחייבת ) בתפלין של "שימושא רבה" ?

תשובה:

שלום וברכה

דעת השימושה רבה שונה מרש"י, לדעתו סדר הנחת הפרשיות בתפילין הוא אמנם לפי הסדר שקבע רש"י ולא כסדרו של רבינו תם שההויות סמוכות, אבל לדבריו מתחילים לימין המניח ולא לשמאלו כשיטת רש"י, ממילא המניח תפילין שימושה רבה אינו יוצא ידי חובתו לשיטת רש"י. כמובן שהבדל זה קיים רק בתפילין של ראש, בתפילין של יד אין הבדל.

יום נעים.