לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תבניות אלומיניום לשימוש חוזר בלי טבילה

שאלה:

שלום רב האם אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום {שנוצרו בחו"ל} כמה פעמים ?

תשובה:

שלום רב.

לא ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית פעמים נוספות ללא טבילה, גם לא על ידי שימוש בנייר אפייה. אולם, אין לברך על טבילה זו. חשוב לדעת, שמצוי בשוק תבניות של חברת מישרים בהשגחת הבד”ץ של העדה החרדית שהן מתוצרת הארץ ואינן חייבות טבילה.

מקורות:

ראה שו”ת מנחת יצחק ח”ה סי’ לב, ושו”ת אגרות משה יו”ד ח”ג סי’ כג. וראה שם באגרות משה שמצדד שאולי שימוש אחד נוסף מותר, משום כך גם אין לברך על טבילה זו, שכן לא מוגדר כל כך באיזה אופן הכלי מקבל חשיבות ונחשב כרב פעמי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש שרצו לטעון שכיון שהנכרי ייצר זאת לחד-פעמי והיהודי הפך זאת לרב-פעמי הוי גמר-מלאכתו בידי ישראל ופטרו מטבילה מחמת כן וזאת עוד סיבה שלא לברך על הטבילה.

    אגב גם בחו"ל ישנם תבניות שמיוצרות עם הכשר מקומי (מצוי יותר לפני פסח אבל לא רק) ומצויין על זה שאינו צריך טבילה.