סיוע רגשי – תלות מוגזמת ומחלישה

שאלה:

אני בת 23אני עובדת לא מרוויחה הרבה , אני סובלת וסבלתי מחרדות אני עכשיו מתחילה לעבוד על עצמי , ומנסה להשתפר וברוך ה' אני מצליחה לא מתלונת , אבל יש לי דודה בת 43 ואני באמת אוהבת אותה היא אישה טובה , אבל היא כמעט כל יום מתקשרת אלי ומדברת איתי שעה ומשהו ורק היא מדברת מספרת לי כמה קשה וכמה זה , ואחר כך אין לי תיאבון לאכול ואני לא ישנה בלילה , ואני מאחרת לעבודה ואין לי חשק לעבוד כי גם כל המשכורת שלי אני נותנת לה , היא מבקשת ולא נעים לי לומר לה לא אני כבר לא קונה לי בגדים אני שנה שלמה הולכת לעבודה עם שלוש חולצות שני מכנסיים ועם אתם נעלים והיא כל הזמן בוכה לי ושהיא רוצה לחפש עבודה אני צריכה לחפש לה כי היא בוכה שקשה לה לחפש , ואז היא מתעצבנת על כל העולם וקשה לי להתמודד עם כל זה לבד אני כבר לא יוצאת מהבית חברת שלי כועסת אלי שאני לא נפגשת איתם כי קשה לי נפשית עצות

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את הצער שלך, ואני חושב שאת שוגה לגמרח, את התלות הזו בדודה יש לנתק! חלילה לתת לה את המשכורת שלך! בשום אופן! את יכולה לתת לה מעשר, עשירית מהמשכורת כצדקה אבל לא יותר! היא צריכה לכלכל את עצמה. ואין לשוחח איתה שיחות קשות כל כך, את צריכה ללכת לטיפול שיסייע לך לקבל תעצומות נפש לקטוע את השיחה ולומר שלום אחרי עשר דקות! ולהוביל את השיחה בעצך. טיפול רגשי יכול מאוד לסייע לך, תשקיעי בזה. ובכל מקרה תני את המשכורת ביד בן משפחה מה שלא יאפשר לה לתת לה אותה!

בהצלחה רבה ובשורות טובות.