מעסיק שמונע זכויות מהעובד

שאלה:

מה מותר לי לתבוע ממעסיק שלא מוכן לשלם על הנסיעות וימי חופשה כחוק בטענה שמכוון שאני עובד בעוד מספר מקומות לא מגיע לי נסיעות . תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

כל זכאות שמגיע לעובד לפי החוק, יכול העובד לתבוע מהמעביד. ואם החוק מחייב לשלם דמי נסיעות גם כאשר עובד במקום אחר – יש לחייב את המעביד בכך. וראשית יש לבדוק היטב את החוקים. התביעה צריכה להיות בבית דין רבני בלבד ולא בית דין לעבודה שדינו כערכאות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישנם שתי איסורים. א. לדון לפי חוקי הגויים. ב. לדון בערכאותיהם. בשכירות פועלים חוקים שהתקבלו כמנהג חל חיוב הלכתי לכבד את המנהג, כדברי המשנה השוכר את הפועלים… הכל כמנהג המדינה. ולכן גם חוקים שהפכו למנהג ומחויבים על פי הלכה, יש לדון בבית דין רבני. ובבתי דין מחייבים את כל זכויות העובד.