להעביר ציציות מטלית קטן לטלית גדול

שאלה:

בוקר טוב, ברצוני לשאול שאלה בנושא ציצית ושאלתי היא כך: האם מותר לי להעביר ציציות מטלית קטן ישנה שלי לטלית גדול שלי או לא?

תשובה:

שלום וברכה

מטלית קטן לטלית גדול ודאי מותר, הנדון הוא להיפך, מטלית גדול לטלית קטן שבזה יש שהחמירו.

המלצה: כיון שקשירת הציציות יש בה טורח, והציציות היום זולות מאוד וציצית ישנה כבר בלויה ותתבלה יותר בהתרתה, מומלץ הרבה פעמים פשוט לקנות פתילים חדשים.

מקורות:

לגבי המקרה ההפוך, העברתם מטלית גדול לטלית קטן, ראה בית יהודה יו”ד סי’ כט ששניהם שוים ואין בכך הורדה בקדושה, והובא בארצות החיים, לבושי מרדכי וינקלר מהדו’ תליתאה או”ח סי’ יא,שו”ת יביע אומר ח”ב סי’ א אות ז, ושו”ת רבבות אפרים או”ח ח”ב סי’ כ. אמנם, בשו”ת לב חיים ח”א סי’ צב כתב שהואיל ועל דרך סוד יש מעלה גדולה יותר לטלית גדול יש בכך הורדה בקדושה, וביביע אומר דחה את דבריו, שהרי מבגד הטלית גדול עצמו מותר לעשות גם בגד של חולין, ואם כן אין בו כל קדושה ולענין תשמיש המצוה ודאי דינם שווה.