להעביר את הילד כדי להיפטר מתשלום הזמן הסיעה

שאלה:

אשה עלתה לאוטובוס עם שתי ילדים והיות ולא רצתה לשלם עליהם כמתבקש על פי החוק ביקשה מאישה אחרת שכביכול תיקח את הילד השני אתה האם זה מותר או אסור.

תשובה:

שלום וברכה,

אשה שנתנה את בנה לשמירה לאחת הנשים באוטובוס למשך כל זמן הנסיעה, אינה צריכה לשלם על בנה הקטן תשלום נוסף, מאחר והילד באחריות אשה אחרת. אך מצוי שאשה עם שתי ילדים מעבירה את בנה לרגעים ספורים כשעובר המבקר, והערמה זו לא פוטרת אותה מתשלום.

בהצלחה.