ייחוד בחדר כספות שננעל אוטומטית

שאלה:

שלום וברכה. אשתי עובדת בנק ואחראית על הקופות, מתפקידה לאשר משלוחי כסף, לצורך כך היא צריכה להכנס לחדר הכספות בעת הגעתשליחת משלוחי כספים, העניין הוא שחדר הכספות בעל מנגנון שבעת פתיחת הכספת דלת החדר ננעלת מבלי יכולת לפתוח אותה לא מבנים ולא מבחוץ – אלא ע"י סגירת הכספת, ובעת בדיקת המשלוח צריכה דלת הכספת בהכרח להיות פתוחה, המשלוח נשלח ע"פ רוב ע"י אנשים שאינם שומרי תו"מ, השאלה היא אם יהיה אחד מהם או שנייהם בחדר מי עוד צריך להיות בחדר כדי שלא תהיה בעיית ייחוד, [ישנם בסניף עובדים ועובדות שומרי תו"מ שיכולים להכנס ומנהל הסניף תלה את העניין בהכרעה הלכתית זו]. דרך אגב כל הנעשה בחדר הינו תחת מצלמות אבטחה כמובן, אבל לא בטוח שיש מי שצופה בהם בכל רגע, אלא יש אפשרות לפתוח לאחמ"כ. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם יש אפשרות נוחה שגבר יכנס במקומה זה כמובן יותר טוב, אבל אם לא, תנהיגו שכן מסתכלים לפעמים במצלמות האבטחה, זה מועיל למנוע יחוד, ראה במוריה גליון שסז עמ’ קמ”ח שהביא שם הרב חנוך אלבק שהגר”נ קרליץ זצ"ל הסכים לזה, וכן הגרי”ש אלישיב זצ”ל ועוד ע”ש.