בית כנסת שמדברים באמצע התפילה

שאלה:

מה קורה אם אני מגיע לביהכנ"ס להתפלל ויושבים שם אנשים שעסוקים בדברים אחרים? יצא לי בע"ש האחרונה לראות שלושה אנשים (מתוך מנין גדול) שכשכולם היו בקבלת-שבת הם עסקו בשיחה אך כמובן שלא סיימו לפני ברכו וזה גלש עד כמעט שמו"ע. לא בדיוק הצחלתי להבין מתי הם הספיקו ק"ש וברכותיה ואיך הם יכלו לשוחח ביניהם בקדיש בברכו ובפסוק ראשון וכו' אך זה עניינם האישי. ככל שזה קשור אלי – ידוע חומרת הדבר של המשוחחים בעת התפילה עד שהרא"ש כתב לא להכנס לביהכנ"ס של עמי-הארצות ופירשו על זה דהיינו מקומות שמדברים בהם ועל זאת נסובה שאלתי מה אני אמור לעשות. אני גם לא במצב שאוכל לתת להם תוכחה ומה גם שקשה לי להאמין שהם יהיו מהמקבלים כשזה מגיע ממני כך שנותר לי רק השאלה האם להשאר להתעלם ולהתפלל או לעבור ביכנ"ס כמו"כ האם שבוע הבא לשוב לשם או לחפש ביכנ"ס אחר שאיש אינו ערב לי שלא ימצא גם שם שנים מתוך 20 שמשוחחים ביניהם ומה הועילו חכמים בתקנתם ועד כמה אפשר לחפש בתי-כנסת שלא מדבדברים שם?

תשובה:

שלום וברכה

"בית כנסת של עמי ארצות" הכוונה שכך היא הנהגת הקהילה וזה צורת התפילה, אבל אם רוב האנשים מתפללים כראוי, ויש שם מיעוט ליצנים שאינם נוהגים כשורה, זה לא נותן הגדרה מחמיאה כזו למקום, ולא אוסר להתפלל שם..תשב בצד אחר במקום שיש אנשים יראים ושלמים ושם תתפלל.

ככלל תמיד כדאי לחפש בית כנסת של אנשים יראי שמים תלמידי חכמים בני תורה, ככל שניתן כל אחד בסביבת מגוריו.

שיתקבלו התפילות.