שמות על שם הסבים או ההורים

שאלה:

האם יש עניין או עדיפות לקרוא לתינוק או תינוקות על שם הסבא והסבתא או הורים? או שכל מיקרה לגופו?

תשובה:

הקריאה בשמות ההורים היא משום כיבוד אב ואם, לכן ודאי שככל שהקירבה גדולה יותר יש יותר ענין, אבל הנושא של השמות מאוד רגיש, לפעמים יש איזו אלמנה שמצפה שיקראו על שם בעלה, שונה הדבר ממי שכבר שני בני הזוג נפטרים, לפעמים יש שם שלא יהיה לילד נוח איתו, יש הרבה חשבונות שצריך לקחת בחשבון וכל אחד מבין את הרגישיות הספציפיות שיש אצלו ואצל בני משפחתו בענין…

מזל טוב ורוב נחת.