נישואים עם עדה שיש בה חשש ממזרות

שאלה:

שלום הרב,

כיצד ברבנות מתירים להתחתן עם בני עדה שיש חשש רציני שהם ספק ממזרים? הרי ספק דאורייתא לחומרא?

תודה

תשובה:

שלום רב,

תצטרך להסביר למה כוונתך? לקראים?

אגב, ספק דאורייתא לחומרא לא נאמר בספק ממזרים. שכן מן התורה ממזר ודאי אסור, ואילו ספק ממזר מותר. הרשב"א והר"ן הביאו ראיה מפסוק זה נגד שיטת הרמב"ם שמעיקר הדין ספק דאורייתא לחומרא מן התורה ולא רק מדרבנן, משום שאילו היה הספק דאורייתא אסור מדרבנן, לשם מה אנו זקוקים לפסוק מיוחד להתיר ספק ממזר.

אבל זה נכון שספק ממזר אסור מדרבנן.

בכל אופן, תסביר למה כוונתך ונשתדל להשיב.