משך חיי האדם מאה ועשרים שנה ולא יותר?

שאלה:

בפרק ו בספר בראשית השם נתן לאדם 120 שנה לחיות. אז מדוע יצחק חי 180 שנה ואברהם 175 שנה?תודה

תשובה:

כוונתך לאמור בבראשית ו,ג אבל זה לא הביאור הנכון בפסוק, שם הכוונה שהקב"ה נתן 120 שנה משעת אמירה זו ועד המבול כדי לבדוק אם יחזרו בתשובה או שיביא מבול, כלומר לא מדובר כמה יחיה אדם על הארץ, אלא כמה זמן יאריך ה' אפו ולא יעניש אותם על חטאיהם במבול, אולי יחזרו בתשובה ראה רש"י שם ושאר מפרשים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אתה מראה לי מצגת מאוד חמודה ואני מראה לך רש"י מפורש על התורה… נראה שעדיף שתשאל את השאלה את אנשי הדברות מנין לקחו לפרש כך את הפסוק, עם כל הכבוד למצגת…