מזלות לאור היהדות

שאלה:

שבוע טוב איך אני יודע מה המזל שלי לפי היהדות ומה הוא אומר עליי? לצורך הענין, נולדתי ב18 לפברואר , יג באדר

תשובה:

היהדות לא עוסקת במזלות, נכון הדבר שיש במקורות שלנו מושג של השפעת מזלות, וכבר כתבו הראשונים שאף שאמרו בגמרא שאין מזל לישראל, אין הכוונה שאין מזל כלל אלא שעל ידי תפילות וזכויות ניתן לשנות את המזל, אבל בכל מקרה אין שום ידיעה בזמנינו מה המזלות אומרים וכיצד הוא סדר השפעתם. כל מה שיש היום בספרות ובאינטרנט וכו' הכל לא בא ממקורות יהודיים, אלא מגויים וזה שטויות והבלים [כל מי שחכם גם רואה לבד שהכל שטויות, הם הרי לא מתחייבים לכלום… כשאני אומר שמי שבמזל פלוני הוא ביקורתי, אבל לא ביקורת שאינה חכמה, אלא עדינה אבל נכונה ורק במקרים שצריך, בל כשצריך הוא נותן ביקורת, וכיוצא באלו משפטים מתפתלים, אזי בעצם כל אדם יכול לזהות את עצמו במשפט הזה וזה נשמע לו ממש מדוייק… או שאומרים על אדם שהוא נדיב אבל מחושב וכדומה…] לכן אין כל עיסוק בדברים אלו אצל התלמידי חכמים בכל הדורות, פשוט יש לנו את הציווי "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" בלי לחפש סימנים לא במזלות ולא אצל שום דבר אחר, רק להאמין ולבטוח ולעשות את הטוב והישר בעיני אלוקים ואדם.

יום נעים ומוצלח.