גרפיקאי שהכין יצירה למוסד – למי שייך היצירה?

שאלה:

שלום וברכה לרבני 'דין' רציתי לשאול שאלה בזכויות יוצרים של פרסום. גרפיקאי הכין קמפיין פרסום עבור ארגון מסוים, ששילם בכסף מלא, ועכשיו הארגון רוצה להעבירלמכור את קמפיין הפרסום לארגון זהה, הגרפיקאי טוען שלמיטב ידיעתו מקובל שזכויות יוצרים שייכות ליוצר ולא לארגון, וע"כ אם הארגון השני רוצה את העבודה עליו לשלם לגרפיקאי סכום חלקי, והלקוח מצידו טוען שמאחר שהוא שילם הרי שהפרסום שלו והוא יכול להעבירה לשימוש ארגון אחר או למכרה ככל שיחפוץ. כמבון שמדובר כשלא היה סיכום ברור בנושא. עם מי הצדק? והאם הנושא מוסכם אצל כל בתי הדין? בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

גרפיקאי שעובד עבור מוסד, אם עוסק במסגרת של עובד ומעביד – היצירה שייכת למוסד. ואם עובד הגרפיקאי פרילנסרית – עצמאי, הזכויות שייכול לגרפיקאי. והמוסד לא יכול להעביר את היצירה לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה