תפילת שמונה עשרה לכיוון ירושלים

שאלה:

מצאתי מה שנראה לי סתירה במ"ב בסי' פ"ט, דבס"ק ט' המשמעות הוא שכל הציבור צריך להחזיר פניהם לא"י (למזרח למשל) ולכא' מסתימת לשונו משמע אפילו העומדים ברוח דרומית ובס"ק יא פסק כדברי חומודות דרק העומדים בצפון יכולים להחזיר פניהם ולא העומדים בדרום וממילא לכא' מדינא הציבור יתחלקו בכוונת רוח התפלה. מה פשר דבר.

תשובה:

שלום וברכה

כמובן כוונתך לסי' צד.

את שאלתך לא הבנתי כלל, בודאי שהשאיפה היא להתפלל לכיוון ירושלים למזרח וכו', הנושא של המשנה ברורה בס"ק יא, הוא במקומות שצד מזרח אינו מדוייק ומי שרוצה לפנות באופן מדוייק לירושלים ולא רק בערך, צריך לצדד מעט פניו לדרום, ובזה אמר, שאותם שנמצאים בבית הכנסת באופן כזה שאם יצדדו פניהם לדרום יראה שמשתחוים לארון הקודש, עדיף שלא ידייקו כל כך בכיוון לירושלים ולא יחשדו בענין הנ"ל.

שבת שלום.