קשירת שקיות אשפה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב האם מותר לקשור את הלולאות שיש בשקיות האשפה בשבת? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר עושים רק קשר אחד או רק עניבה בלי הקשר שתחתיה, זה לא נחשב קשר כלל ומותר אפילו שזה לזמן מרובה ובזה אין שאלה [ראה חיי אדם כלל כז סעי' א, שו"ע שיז סעי' ה], הנדון הוא כאשר עושים קשר שאסור לזמן מרובה כמו עניבה על גבי קשר, רק לי יש צורך בזה לזמן קצר וזורקים לאשפה אלא שבפועל לא יפתח אותו, ראה שו"ת מהרי"ל דיסקין קונטרס אחרון אות לה שמסופק בזה, וראה שמירת שבת כהלכתה פרק לה הערה סז שמצדד להתיר.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    האם בלולאות האלה שנמצאים בשקיות האשפה וכאשר אנו עושים רק קשר אחד ,אין לחשוש לקשר אמיץ שהרי הלולאות מחזקים את הקשר שנוצר אחרי המתיחה ?
    תודה